Den Helder

Nationale Koffiedag: de beste cappuccino drink je bij…

Den Helder – De vierde dinsdag van september is in Nederland ‘Nationale Koffiedag’. We drinken het bijna allemaal en de meesten van ons dagelijks. Koffie, het is in vele soorten verkrijgbaar, maar buiten het ‘reguliere’ bakkie is de cappuccino al jaren een van de populairste varianten. Maar waar in Den Helder drink je nu de beste cappuccino? We deden een testje.

En om vooraf alvast te reageren op kritiek: ja, het is een beperkte test. We bezochten in twee dagen met vier personen vier lokale restaurants en bestelden daar een cappuccino. Er zijn tientallen locaties in Den Helder waar je koffie kunt drinken, maar om ze allemaal af te gaan, daar hadden we echt geen tijd voor. Op vrijdag bezochten we Kade60 en 4711 en op maandag Nozems en Flow. We beoordeelden op zaken als bediening, is het schoteltje schoon, hoe is de schuimlaag, hoe smaakt de koffie, temperatuur van de koffie, blijft het lepeltje op de schuim liggen, et cetera.

Alle vier de restaurants serveren een degelijke cappuccino, maar qua uiterlijk wint Nozems. Dat komt mede doordat alleen hier een feestelijk figuurtje in het schuim was gemaakt. Nergens lag de koffie op het schoteltje en bij twee van de vier was het schuim dermate stevig dat het lepeltje bleef liggen. De smaak van het schuim was erg verschillend en bleek toch ook wel qua waardering afhankelijk van de testpersoon, maar ook hier was het oordeel unaniem over de beste: Nozems.

Winnaar
De bediening is overal voldoende, iedereen deed zijn of haar best de klant netjes en vriendelijk te woord te staan. De temperatuur van de koffie kon bij drie van de vier best een graadje warmer en de smaak van de koffie zelf scoorde tussen een 6,3 en een 8,0. Omdat we geen behoefte hebben lokale ondernemers onderuit te halen, maken we tenslotte alleen de winnaar van onze kleine test bekend. Dat is, met een totaalcijfer van een 8,0, Nozems. Gefeliciteerd!

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

Back to top button
%d bloggers liken dit: