Hollands KroonJeugd

Leerlingen de Meertuin tevreden met resultaten op RC Cup

Advertentie:

Slootdorp/Heemstede – De leerlingen uit groep 8 van basisschool De Meertuin hebben afgelopen vrijdag deelgenomen aan de RC Cup. In Heemstede behaalde zij één keer de tweede plek en twee keer de vijfde plek. Voor de presentatie kregen de leerlingen een gedeeltelijke 3de plaats.

De RC Cup is een wedstrijd met op afstand bestuurbare auto’s. De coureurs van De Meertuin gingen dinsdag op hun eigen school nog één keer rijden. Daarbij bleek een onderdeel van de versnellingsbak stuk te zijn gegaan. Die dag zijn er gelijk onderdelen besteld. De dag voor de race zijn de onderdelen net op tijd binnen gekomen, en de avond voor de race om was de auto om 22:30 uur eindelijk gerepareerd. Daardoor kon De Meertuin vrijdag in Heemstede deelnemen aan de race.

Tijdens de eerste race bleek de voorvering toch nog iets te slap. De monteurs hebben toen de voorvering aangepast, zodat de coureurs in de tweede en derde race alsnog sneller door de bochten konden. De coureurs vonden het eerst nog wat spannend, maar toen ze bezig waren hebben ze het heel erg goed gedaan. Van de drie heats is de Meertuin twee keer vijfde geworden en één keer tweede. Voor de presentatie kregen de leerlingen een gedeeltelijke 3de plaats.

Leerzame tijd
“We hebben allemaal heel erg ons best gedaan en vonden het een hele leuke dag!”, vertellen de leerlingen na afloop. “Namens ons nogmaals bedankt aan iedereen die ons gesponsord heeft.  Wij zijn zeer trots dat zij het ons mogelijk hebben gemaakt hieraan mee te mogen doen, en terug kijken op een fantastische dag en een leerzame tijd.”

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button