Den HelderVideo

Schrik en verbazing over nieuws Lange Jaap (video)

Adverentie

Huisduinen – De vuurtoren op instorten? Dat nieuws is hard aangekomen in Huisduinen. Bij Huisduiner Belang zijn al tal van verontruste reacties binnengekomen, al reageren veel dorpsbewoners ook laconiek. De kans dat De Lange Jaap daadwerkelijk omvalt wordt door vrijwel niemand groot geacht.

Rijkswaterstaat meldde dinsdag dat de toren en de omgeving per direct is afgesloten. Staatssecretaris Barbara Visser vertelde de Tweede Kamer dat de toren bij harde wind kan omvallen. Woensdag was Huisduinen het middelpunt van Nederland, zo leek het. Zelfs de landelijke media kwam een kijkje nemen.

Kees Schoemaker werd telefonisch op de hoogte gesteld door Rijkswaterstaat, omdat ze zijn land (grenzend aan de vuurtoren) op wilden om hekken te plaatsen. Jan Roelofsen had vorige week nog overleg en toen leek er nog weinig aan de hand. Hij is boos dat amper een week later de situatie een stuk ernstiger blijkt. Huisduiner Belang zet woensdagavond het dorpshuis open, zodat bewoners met elkaar kunnen praten over hun toren.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button