Den HelderJeugd

Verkeerspleinen bij De Vlieberg en De Meerpaal feestelijk geopend

Den Helder – Op basisscholen De Vlieberg en De Meerpaal werd op donderdagochtend in het bijzijn van de wethouder en de ANWB op feestelijke wijze het verkeersplein geopend. Dat beide scholen uit Den Helder zijn geselecteerd is bijzonder, want door het hele land krijgen dit jaar slechts 13 scholen het nieuwe leerzame plein.

De pleinen van de scholen zijn omgetoverd tot de straten van een stad, met de nodige verkeersborden en kruisingen. Zo leren kinderen al van jongs af aan over verkeersveiligheid. Op het plein zijn zelfs stoplichten, zebrapaden en stopborden te vinden. Het begrijpen van de verkeersregels is voor de leerlingen van De Vlieberg heel belangrijk, zeiden de aanwezige vertegenwoordigers van de ANWB. De school ligt namelijk aan een drukke straat met veel kruisingen. Directeur Simone Zandbergen sprak de leerlingen toe en zei dat het heel bijzonder was dat juist De Vlieberg was geselecteerd. Zij maakte bekend dat de basisschool maar liefst 567 stemmen had gekregen.

Wethouder Pieter Kos spreekt de leerlingen van de Vlieberg toe.

De Vlieberg is speciaal geselecteerd door de medewerkers van de ANWB. Het project met de verkeerspleinen bestaat sinds vorig jaar. Toen werd er in elke provincie één basisschool geselecteerd. Dat is ook nu het geval, maar dit keer koos het personeel van de grootste vereniging van Nederland ook nog eens een dertiende school uit die volgens hen het plein in het bijzonder verdiende. De keuze viel op de Vlieberg, onder andere vanwege de aandacht die er binnen de school al was voor de verkeersveiligheid rondom het gebouw. Donderdag mochten leerlingen hun fiets versieren en kinderen met de mooiste fiets deden de officiële opening van het plein.

Twee basisscholen in Den Helder
Bijzonder is dan ook nog dat de andere Noord-Hollandse school die het plein won ook in Den Helder staat: Basisschool De Meerpaal. De Meerpaal is een basisschool voor speciaal onderwijs, dus het is nog meer van belang dat de leerlingen in een veilige omgeving verkeerslessen kunnen volgen. Ook De Meerpaal ligt aan een vrij drukke straat. Het plein is goed afgeschermd van de weg. Na de officiële onthulling, waarvoor alle leerlingen tekeningen hadden gemaakt, kregen zij van de aanwezig ANWB medewerkers meteen een lesje verkeersveiligheid.

De leerlingen van De Meerpaal openen het plein.

Directeur Rob van Zonneveld is enorm blij met het plein en keek lachend toe hoe de leerlingen meteen enthousiast gebruik maken van de aanwezige wegmarkeringen en de borden. Dat ging heel goed, al waren er wel een aantal snelheidsovertredingen te ontdekken. Onderwijs wethouder Pieter Kos was bij beide onthullingen aanwezig en benadrukte daar het belang van een goede verkeerseducatie. Bovenal wenste hij de leerlingen veel plezier met het nieuwe plein en gaf hij complimenten aan de scholen en de ANWB voor de realisatie.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button