Den HelderJeugdVideo

De Kluft, Comenius en Julianaschool sparen voor een openluchtgymzaal (video)

Adverentie

Den Helder – Je moet het er maar voor over hebben, rondjes rennen door de regen. Maar deze kinderen draaien er hun hand niet voor om, én voor een goed doel: het speelveld naast hun scholen kan wel een opknapbeurt gebruiken. Als alles goed gaat wordt dat straks een plek om te spelen, maar vooral ook om gymlessen te organiseren.

Nu zou je denken, daar is toch de gymzaal voor? Dat klopt en die gymzaal is er ook, maar het is er maar één. Voor drie steeds groter wordende scholen is dat soms best proppen. Daarom willen de scholen het naastgelegen speelveld óók als gymruimte gaan gebruiken. Door het veld deels als openluchtgymzaal in te richten kunnen de scholen beter voldoen aan de wettelijke eis voor 2 uur gymles per week. Maar dan moet er dus nog wel budget voor komen en daarvoor hebben de kinderen een sponsorloop bedacht. Uiteindelijk moet het niet alleen een plek worden om te gymmen, maar ook een speelplek voor tijdens de pauze én buiten schooltijd.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button