Den HelderHollands Kroon

Nachtelijke verkeershinder Kooybrug en Balgzandbrug (N99)

Tot dertig minuten extra reistijd

Adverentie

Den Helder/van Ewijcksluis – Rijkswaterstaat voert van 25 tot 29 september ’s nachts onderhoud uit aan de Kooybrug en Balgzandbrug (N99). De Kooybrug is één nacht afgesloten, de Balgzandbrug drie nachten. Weggebruikers dienen rekening te houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot dertig minuten. Lokaal verkeer wordt ter plaatse met behulp van borden omgeleid. De scheepvaart ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden.

Tijdens de afsluiting in de week van 25 september wordt er regulier onderhoud uitgevoerd. Het reguliere onderhoud bestaat uit het schoonmaken van zogeheten brugmeubilair, zoals cameramasten, bruglichten (voor wegverkeer) en slagboomkasten. Ook worden de draaiende delen van de brug gesmeerd en visuele inspecties uitgevoerd. Ook zal het gras rondom de bruggen worden gemaaid.

De Kooybrug is in beide richtingen afgesloten van maandag 25 september 23:00 uur tot dinsdag 26 september 05:00 uur. Verkeer vanaf de N99 (Den Oever) wordt omgeleid via de N249 en N248 naar De Stolpen en de N9 richting Den Helder. Verkeer vanaf de N250 (Den Helder) wordt omgeleid via de N9 naar De Stolpen en de N248 en N249 richting Den Oever.

Balgzandbrug
De Balgzandbrug is gedurende drie nachten in beide richtingen afgesloten tussen dinsdag 26 september en vrijdag 29 september. De afsluiting is tussen 23:59 uur en 05:00 uur. Verkeer vanaf de N99 (Den Helder) wordt omgeleid via de N249, N248 en de A7 richting Den Oever. Verkeer vanaf de N99 (Den Oever) wordt omgeleid via de N99, A7 en de N248 richting Den Helder.

De parallelbaan blijft gedurende de afsluitingen toegankelijk voor (brom)fietsers en landbouwvoertuigen. Dat geldt ook voor lijndiensten en voor nood- en hulpdiensten.

Hinder beperken
Rijkswaterstaat doet er alles aan om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken. Zo worden de werkzaamheden gebundeld in één stremming per brug en vinden de werkzaamheden in de nacht plaats wanneer er minder verkeer op de weg is.

Van 23 oktober tot en met 31 mei 2024 wordt de Kooybrug gerenoveerd. Meer informatie over dit project staat op de website van Rijkswaterstaat.

Meer informatie
Voor meer informatie over de werkzaamheden kan worden gekeken op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of worden gebeld met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

1 reactie

  1. Voor je gaat verbouwen ga je natuurlijk eerst de boel schoonmaken en onderhoud plegen

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d