Hollands KroonVideo

Video: Corsokoorts slaat toe in Winkel

Adverentie

Winkel – Iedereen is klaar voor de grote dag als zondag 24 september 20 corsowagens en 22 kinderen mee lopen in de grootste bloemencorso uit de regio. “Grote saamhorigheid en corsokoorts heerst al een tijdje in Winkel”, zegt bestuurslid Jeffrey Hoekstra. “Het is deze dagen één grote familie en hier leven wij het hele jaar naartoe. Eén miljoen dahlia’s komen uit Brabant en België en worden hier bij Spaansen verdeeld onder deelnemers. Heerlijk die georganiseerde drukte.”

Tientallen auto’s met aanhangers en busjes stonden donderdagavond klaar om kisten met dahlia’s in te laden. Nog een nachtje rust en dan knippen, plakken en nieten, want zondag moet alles klaar zijn. Naast de corso zijn er nog veel meer activiteiten zoals een kermis, markt, Food Street en verschillende orkesten en bands. In de avond staan de corsowagens opgesteld aan de Dorpsstraat.

Een dagje uit voor het gezin dus op zondag 24 september. De optocht begint om 14.00 uur, maar de eerste activiteiten zijn al om 11.00 uur. Meer informatie op: www.bloemencorsowinkel.nl.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button