Overige

De economie van de toekomst

Adverentie

Hoe kunnen we bouwen aan een economie die elke wereldburger een eerlijk inkomen verschaft, terwijl toch de milieugrenzen niet overschreden worden? Dinsdagavond 5 november geeft Feiko van der Veen een HOVO-lezing in School 7 over deze vraag. Hij is socioloog, was leraar maatschappijleer en zat van 2006 tot 2014 in de Alkmaarse gemeenteraad voor GroenLinks.

De wereld koerst af op gevaarlijke opwarming van het klimaat. Dat heeft te maken met de inrichting van onze economie. Een andere ongewenste uitkomst van ons economisch stelsel is dat de rijkdom bij een steeds kleinere groep terecht komt, terwijl wereldwijd ook nog veel mensen in kommervolle omstandigheden leven. De huidige economische groei leidt tot steeds meer milieuvervuiling. Er zijn nieuwe spelregels nodig om te zorgen dat duurzame bedrijven gaan winnen van de vervuilende. Hoe kunnen deze maatschappelijke kosten van de productie doorberekend worden in de prijzen. Zou bijvoorbeeld de landbouw zich zo in duurzame richting kunnen ontwikkelen? Welke factoren werken belemmerend? En wat kunnen wij als consumenten zelf doen?

Lezing in School 7, Keizersgracht 94, dinsdag 5 november aanvang 19.00 uur, toegang € 7,50 inclusief koffie/thee. Aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button