Handbalsters VZV tonen veerkracht en blijven winnen

’t Veld –  Het blijft uitstekend gaan met de vrouwen van VZV in de Eredivisie. Zaterdagavond werd de negende zege van het huidige seizoen geboekt. Deze keer werd DSVD met 34-28 geklopt.

De opening van het duel verliep niet voorspoedig. De tegenstander maakte het keepster Lisanne Bakker en haar defensie moeilijk en liep uit naar 5-13. Een achterstand van acht goals is in de Eredivisie meestal te veel om nog terug te komen, maar VZV bleek wel uit het goede hout gesneden en kwam ijzersterk terug. Zo stond het met rust 13-18 in het voordeel van DSVD.

In het tweede bedrijf zette VZV de comeback nog verder in, waardoor het na veertig minuten weer gelijk stond: 20-20. DSVD was haar snelheid verloren door een blessure van de spelbepalende Noah Timmermans. Thuisploeg VZV had juist de smaak te pakken en pakte eindelijk de voorsprong. Aanvoerster Jane Kramer kwam in deze fase van de wedstrijd makkelijk tot scoren. Zonder al teveel moeite werd de voorsprong vastgehouden door de ploeg uit ’t Veld. Door de winst is VZV nu derde op de ranglijst. Koplopers in de competitie zijn VOC en Venlo. In de tweede week van december wordt de handbalcompetitie hervat.

Doelpuntenmakers VZV: Jane Kramer 8, Meike Kruijer 5, Lisa Hölscher 4, Carmen van der Kroon 3, Noëlle Kistemaker 3, Renée Kolken 2, Lieke Jongejan 2, Josien van der Hoek 2, Pien van der Geest 2, Anna Buter 2, Anne de Boer 1 (leeg doel).