Den HelderPolitiek

Sensoren voor Burgemeester Visserbrug voor meten brugopeningen

Den Helder – De Burgemeester Visserbrug wordt begin volgend jaar voorzien van sensoren om het aantal brugopeningen te meten, zo laat de provincie Noord-Holland (eigenaar, bedienaar en beheerder van de brug) weten naar aanleiding van vragen van de Stadspartij. Momenteel wordt het aantal brugopeningen van de Burgemeester Visserbrug niet geregistreerd.

Namens de provincie laat het college van B&W weten dat de brug zoals bekend niet over een doorgaande vaarverbinding ligt, maar toegang biedt tot de achterliggende industriehaven. “Het aantal brugopeningen is hierdoor relatief laag ten opzichte van naastgelegen bruggen over het Noordhollandsch Kanaal”, aldus het college, die aanvult dat binnen het project Blauwe Golf de toekomstige sensorinformatie beschikbaar wordt gesteld voor routenavigatie.

Spitssluiting voor marine
Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben op grond van de Waterverordening provincie NoordHolland in 2017 met besluit 125 de bedientijden vastgesteld. Op verzoek van de Koninklijke Marine is de ochtend spitssluiting verlengt naar 7.00 uur tot 8.30 uur op werkdagen. Op maandag tot en met donderdag is tussen 16.00 uur en 17.00 uur een spitssluiting ingesteld om het wegverkeer beter te laten doorstromen.

Verder is de brug 24 uur per dag, zeven dagen per week bedienbaar. Gedeputeerde Staten heeft aangegeven momenteel niet van plan te zijn om deze bedientijden aan te passen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button