FC Den Helder speelt gelijk en loopt eerste periodetitel mis

Den Helder – De veldvoetballers van FC Den Helder hebben zondag in de derde klasse een vervelende middag gehad. Tegenstander SEW kwam na een 2-0 achterstand toch weer terug tot 2-2. Door deze puntendeling van het team van trainer Ben de Visser gaat de eerste periodetitel naar Always Forward.

Het begon allemaal zo goed voor FC Den Helder, dat in de eerste helft heer en meester was. Kenny Gerssen maakte al vrij snel de openingstreffer en SEW werd lange tijd onder druk gezet. Nog voor het rustsignaal was het Gerssen die opnieuw scoorde: 2-0. Zo was er halverwege geen vuiltje aan de lucht voor de Nieuwediepers. Dat veranderde in de tweede helft, toen SEW steeds meer grip op de wedstrijd kreeg en twee keer makkelijk tot scoren kwam: 2-2.

FC Den Helder had in de tweede helft zeker ook nog enkele kansen op een treffer, maar die werden of gestopt of de scherpte ontbrak. Ook de hoekschoppen werden door de thuisploeg minder goed genomen. De thuisploeg werkte in de slotfase nog hard om weer op voorsprong te komen, maar het lukte de Nieuwediepers niet om alsnog de punten in eigen huis te houden.