Den Helder

Bewoners van het Willem Alexanderhof mogen erfafscheiding niet verwijderen, anders boete

Advertentie:

Julianadorp – De bouw van de nieuwe groene buurt Willem Alexanderhof in Julianadorp vordert gestaag. Begin 2022 gaat fase vijf in de verkoop en momenteel wordt hard gewerkt aan het woonrijp maken van de gehele derde fase en de start van de bouw van de vierde fase. Om de wijk een groene uitstraling te geven laat de gemeente hagen aanplanten op de percelen, die niet mogen worden verwijderd door de nieuwe eigenaren.

Dit benadrukt de gemeente nog maar eens in een bewonersbrief, omdat zij over dit onderwerp veel vragen over krijgen van de nieuwe ‘dorpers’. Aan de originele hekken en hagen mogen ook geen materialen worden bevestigd, zoals kunststof, doek, bamboe, riet of hout. Met schriftelijke toestemming van de gemeente mogen bewoners die dat willen wel heidematten bevestigen aan de haag. Ook zijn er vier typen hagen waarmee de huidige planting vervangen mag worden als bewoners dat willen, dat zijn de Olijfwilg, Haagbeuk, Kornoelje en de Portugese laurier.

Huiseigenaren die liever een schutting zien moeten voorzichtig zijn: Wie de haag zomaar verwijdert kan rekenen op een boete. Dit staat volgens de gemeente ook beschreven in de leveringsakte van de woning. In de koopovereenkomst is een kwalitatieve verplichting met kettingbeding opgenomen, waardoor iedere nieuwe eigenaar van de woning zich moet houden aan de gestelde eis van een groene erfgrens.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button