Hollands Kroon

Gemeente Hollands Kroon zoekt mensen die mee willen helpen met Wereldlichtjesdag

Advertentie:

Hollands Kroon – Elk jaar op de tweede zondag in december is het Wereldlichtjesdag. Sinds 1997 komen er wereldwijd mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en zij steken om 19.00 uur een kaarsje aan. Hollands Kroon zet op zondagavond 12 december de poorten open van de gemeentelijke begraafplaatsen om ouders, grootouders, familie, vrienden en andere belangstellenden te ontvangen die een lichtje willen aansteken.

Het gaat om de begraafplaatsen in Anna Paulowna , Middenmeer, Stroe, Wieringerwaard en Zandburen. Er worden kaarsjes aangestoken en mensen kunnen de naam van hun overleden kind voorlezen. Er is een moment van stilte. Ook is er muziek en worden gedichten voorgelezen. Daarna kan iedereen elkaar ontmoeten in de ontvangstruimte van de begraafplaats om iets te drinken en na te praten. Doordat mensen over de hele wereld om 19.00 uur lichtjes aansteken ontstaat er door de verschillende tijdzones in de wereld een golf van licht. Zo wordt de wereld een beetje lichter voor de mensen die hun kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet.

Iedereen die zich verbonden voelt is welkom
De gemeente nodigt iedereen uit die zich verbonden voelt met het idee van de Wereldlichtjesdag: “U bent van harte welkom op 12 december als u een kind heeft verloren. Maar ook broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en mensen die zich verbonden voelen, zijn welkom. Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog vers is en anderen voor wie dat al 30 jaar geleden is. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden de aanwezige mensen.”

Mensen die willen helpen om de avond goed te organiseren die kunnen zich aanmelden via de website van de gemeente.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button