Hollands Kroon

Het Rijk werkt mee aan geluidswand A7, komst afhankelijk van technisch onderzoek

Advertentie:

Wieringerwerf – De gemeente Hollands Kroon heeft al voor de zomer van het Rijk het bericht ontvangen dat medewerking verleend kan worden aan het plaatsen van een geluidscherm langs de A7 bij Wieringerwerf. De daadwerkelijke komst van de wand is nog afhankelijk van de uitkomsten van een technisch onderzoek, waarvan de verkenningen zijn gestart.

Al meer dan tien jaar klagen omwonenden over de geluidoverlast die veroorzaakt wordt door de snelweg. Alleen het technisch onderzoek staat de komst nu nog in de weg. Bij dat onderzoek gaat het grotendeels om de kosten van het geluidsscherm. “Afhankelijk van de resultaten en de uiteindelijke kosten van een scherm wordt bepaald of de plaatsing ook daadwerkelijk gaat gebeuren”, zo laat de gemeente weten. Wel is er in de programmabegroting die volgende week wordt besproken in de gemeenteraad al een bedrag van €40.000,- opgenomen voor de geluidswand. Dit behelst de kapitaallasten die met de investering gemoeid zijn.

De gemeente kan de kosten voor de geluidwand niet alleen dragen. Eerder vroeg Hollands Kroon daarom een bijdrage vanuit stimuleringsprogramma De Kop Werkt. Daarnaast zullen partijen die woningbouwprojecten nabij de A7 willen ontwikkelen een bijdrage aan het scherm moeten leveren. De projectontwikkelaar van het woningbouwplan op de Terpweg heeft al aangegeven dit deel van het scherm te zullen betalen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button