Overige

Cursus reanimatie en gebruik AED voor vrijwilligers

Den Helder – MEE & de Wering organiseert een cursus reanimatie en gebruik AED op 1 en 3 november. Deze cursus is voor vrijwilligers die regelmatig in contact komen met mensen. Bijvoorbeeld bij een sportvereniging, buurthuis of bij evenementen. Het is goed om te weten hoe op de juiste wijze te handelen bij een bewusteloos slachtoffer, bij een slachtoffer dat dreigt te stikken of reanimeren met behulp van de AED. 

In deze cursus reanimatie leert de deelnemer ook eerste hulp verlenen bij de meest voorkomende hulpvragen:
– Een slachtoffer in veiligheid brengen.
– Eerste hulp verlenen bij een slachtoffer met een huidwond, een bloeding of een brandwond.
– Eerste hulp verlenen bij letsel aan botten, gewrichten, hoofd en wervelletsel. 

De cursus staat onder leiding van twee instructeurs EHBO. Er wordt veel geoefend en gebruik gemaakt van de nieuwste en modernste les- en oefenmaterialen. Per deelnemer is een reanimatiepop aanwezig en er zijn diverse soorten AED trainingsapparatuur. Tijdens de les wordt uitgegaan van de situatie “uit het leven gegrepen”, zoals de deelnemers dit in elke situatie kunnen tegenkomen.

Na afloop kan de deelnemer:
• Een slachtoffer reanimeren, ook met behulp van een AED.
• Eerste hulp verlenen bij een bewusteloos slachtoffer die ademhaalt.
• Eerste hulp verlenen bij een slachtoffer dat dreigt te stikken.

Elke deelnemer ontvangt, bij gebleken competentie:
• Een internationaal erkend reanimatiediploma van de Nederlandse Reanimatie Raad.
• Een “Kiss of Life” beademingsmasker.
• Een hand-out van het Nederlandse reanimatie protocol.

Iedereen die een basiscursus reanimatie met goed gevolg heeft afgerond, heeft recht op het BLS/AED certificaat. Met dit certificaat kan iemand zich ook aanmelden als burgerhulpverlener bij het oproepnetwerk van HartslagNu.nl.

Aanmelden
Aanmelden kan via de website voor de cursus op 1 november of via de website voor de cursus op 3 november. Deze verwijst bij aanmelding naar de Vrijwilligers Academie. Er kan eenmalig vrijblijvend een gratis account worden aangemaakt. Tevens kan daar de eigen bijdrage van vijf Euro worden overgemaakt.
Aanmelden kan ook op via vrijwilligersacademie@meewering.nl of bellen naar 088-0075200.

Er is een cursus op dinsdag 1 november en donderdag 3 november telkens van 09:00 tot 12:00 uur in Sport- en zalencentrum de Draaikolk, Dollardlaan 202. Deze cursus is uitsluitend voor vrijwilligers uit of werkzaam in de gemeente Den Helder.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button