Jeugd

Meertalige voorleesdag in Helderse bibliotheek School 7

Den Helder – Voor de tweede keer organiseert KopGroep Bibliotheken de meertalige voorleesdag in School 7, ‘Voorlezen in je thuistaal’. Op zaterdag 29 oktober wordt vanaf 10.30 uur voorgelezen uit het boek ‘Vos gaat een stukje rijden’ van Suzanne Strasser. De muzikale omlijsting is in handen van Evelien van Leeuwen. Er wordt voorgelezen in meerdere talen, zoals in het Nederlands, Spaans, Arabisch, Filipijns en Fries.

Het doel van ‘Voorlezen in je thuistaal’ is om ouders mee te geven hoe belangrijk het is om voor te lezen, waarbij het niet uitmaakt in welke taal dat gebeurt. Zo wordt het leesplezier bij kinderen aangewakkerd. Deelname is gratis en aanmelden hoeft niet. Vos zelf zal er ook zijn en kinderen die willen kunnen met hem op de foto. Voor kinderen is het tevens mogelijk om gratis lid te worden van KopGroep Bibliotheken.

Anderstaligheid staat deze dag centraal in School 7 en er is aandacht voor de meertalige jeugdboekencollectie. Kijk voor meer informatie over tijden en voorleestalen op Kopgroep Bibliotheken.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button