
Waddengebied – De Culinaire Wadden Weken zijn vrijdag 18 oktober van start gegaan. Tijdens dit feest voor de smaakpapillen staat het rijke en diverse voedsel uit het Waddengebied centraal.
Tot en met 28 oktober is iedereen uitgenodigd om samen met horecabedrijven en producenten de unieke smaken van de Wadden te ontdekken, langs het gehele Unesco Werelderfgoed Waddenzee. Van de zilte smaak van vis en schelpdieren tot de volle smaak van het graan uit de Graanrepubliek; het Waddengebied biedt alle ingrediënten die nodig zijn voor een culinaire beleving. Alle producten zijn lokaal geproduceerd, met zorg voor de omgeving en een oog voor duurzaamheid.
Voor deze editie van de Culinaire Wadden Weken hebben diverse restaurants een speciaal menu samengesteld dat de smaak van de Wadden in de schijnwerpers zet. In totaal doen meer dan zestig horecazaken mee aan de derde editie van dit unieke culinaire evenement. Naast de horecazaken, waar gasten zich volledig in de watten kunnen laten leggen, kunnen ze ook terecht bij meer dan zeventig streekproduct- verkooppunten. Hier kunnen klanten zelf hun boodschappenmand vullen met de beste lokale producten om thuis aan de slag te gaan.
Foodroute
Voor de liefhebbers van foodroutes zijn er volop mogelijkheden. Zelfs in het najaar is een fietstocht door het prachtige Waddengebied een heerlijke ervaring. Aan het einde van de route is alles verzameld voor een smakelijke maaltijd. Meer informatie over de Culinaire Wadden Weken is te vinden op de website.