Den Helder

Gratis energiescan voor inwoners Tuindorp

Bewoners van de Helderse wijk Tuindorp ontvangen een brief waarin ze wordt opgeroepen hun woning aan te melden voor een gratis energiescan. De brief is uitgezet in het kader van het Regionaal Energiebesparingsprogramma Woningen.

“Deze scan is onderdeel van de wijkaanpak waar inwoners via een stappenplan inzicht krijgen hoe zij het beste hun woning kunnen verduurzamen”, zo laat de gemeente weten. “Met de resultaten van deze energiescan kunnen we voor deze wijk een advies op maat opstellen hoe de woningen in de buurt kunnen worden verduurzaamd.”

De resultaten van deze energiescan worden op een informatieavond toegelicht en gepresenteerd. Deze informatieavond vindt hoogstwaarschijnlijk plaats op 11 februari in het Linie College. Inwoners krijgen op deze avond de mogelijkheid om via een fysieke afspraak in de woning ondersteund te worden bij het maken van een stappenplan naar een aardgasloze woning. Dit stappenplan, in combinatie met de verschillende inkoopacties van duurzaamheidsmaatregelen die vanaf 2020 gaan plaatsvinden, zorgen voor een volledige ondersteuning van de inwoners in het duurzaam maken van de eigen woning.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button