Cultuur/Natuur

Volop bomenplant in Hollands Kroon

Advertentie:

Stoop Groenvoorziening BV uit Waarland is momenteel druk bezig met het planten van ruim 200 bomen in Hollands Kroon. Samen met de bomen die in het begin van dit jaar zijn geplant komt het totale aantal daarmee uit op ongeveer 350 stuks.

In het coalitieakkoord is opgenomen dat er voor ieder kind dat in Hollands Kroon wordt geboren een boom wordt geplant. De ruimte om bomen te planten in gemeentegrond is echter schaars. Mede daarom stelde de gemeente dit jaar ruim 100 bomen beschikbaar voor haar inwoners die deze bomen in hun eigen tuin kunnen planten. Hiermee is het totaal aantal ‘geboortebomen’ in 2019 op ongeveer 450 stuks uitgekomen, ongeveer gelijk aan het aantal kinderen dat jaarlijks in Hollands Kroon wordt geboren.

Eind 2018 hebben diverse inwoners ook een boom geadopteerd in het kader van Serious Request. Deze bomen (62 stuks) worden binnenkort geplant langs de Veerweg en de Lotweg tussen Anna Paulowna en Wieringerwaard.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button