Hollands Kroon

Oude Rabobank wordt huisartsenpraktijk

Hippolytushoef – De al jarenlang leegstaande Rabobank aan de Beatrixstraat krijgt een nieuwe bestemming en wordt omgebouwd tot huisartsenpraktijk. Huisarts Rieneke de Boer heeft al weer enige tijd geleden de praktijk van dr. Dekker in de Elft overgenomen, maar deze locatie wordt te klein. Dit was voor Rieneke en haar man Arjen een reden om het pand aan de Beatrixstraat te kopen. Alle plannen lagen begin dit jaar klaar toen onverwacht een luide knal op 3 april roet in het eten gooide.

Door een plofkraak van de geldautomaat moesten de bouwplannen worden aangepast. Geluk bij een ongeluk was misschien wel dat de geldautomaat niet meer zou terug keren en deze verhuisde naar de ABN AMRO op ’t Hoekje. De Rabobank liet de schade keurig herstellen en de verdere bouwplannen voor de praktijk konden worden aangepast en uitgewerkt. De planning is dat in februari of maart 2021 in het nieuwe pand kan worden gestart. “Maar met de huidige coronaperikelen kan het zomaar veranderen”, aldus Rieneke. “We houden een slag om de arm en we hopen dat we de opening groots kunnen vieren. Van onze patiënten krijgen we al voorbeelden voor een nieuwe naam, maar het blijft gewoon huisartsenpraktijk Elft heten”.

Rieneke en haar man Arjen komen oorspronkelijk uit Groningen en zijn via enkele omwegen in Hippolytushoef belandt. Zo heeft zij onder andere in Zaandam en Zwaag gewerkt. Zij wonen momenteel in Wognum en blijven daar ook. “Wij wonen daar mooi en het heeft geen zin om te gaan verhuizen. Ook omdat het werk van een huisarts niet meer is zoals vroeger. Toen woonde men vaak bij de praktijk en was men 24/7 in dienst. Ik begin nu om 8.00 uur tot ongeveer 17.45 uur. Daarnaast heb ik in de avond de administratie nog te doen, dus de arbeidsuren liggen gemiddeld op 60 á 65 uur per week. En dan natuurlijk vaak de weekenddiensten op de huisartsenpost in Den Helder”.

Uitbreiding apotheek
Rieneke heeft huisarts Veninga in dienst en diëtist Lennart Spijkstra van DieetZO komt ook in het nieuwe pand. In de toekomst is het de bedoeling dat zij huisartsen gaat opleiden. Verder zal de apotheek flink worden uitgebreid. Haar man regelt de bouw en hij zag in het pand een mooie gelegenheid om in het midden een soort atrium te bouwen met daarin veel groen. Het dak zal op deze plaats open blijven. Zorginstelling Omring zal ook vanuit de praktijk hun zorg gaan aanbieden. Momenteel verblijven zij in een klein pand aan de Kerkhofsteeg. Omring levert onder andere zorg aan ouderen en chronisch zieken. Er zijn deskundige teams, die bespreken wat u nog zelf kunt en wilt doen. De wijkverpleging is 24 uur per dag bereikbaar.

Alle informatie is te vinden op de website www.omring.nl

“Omring bestrijkt zo’n beetje de kop van Noord Holland en wij hebben vooral cliënten uit de voormalige gemeente Wieringen ”, aldus wijkverpleegkundige Wieteke Keijser die nu al reikhalzend uitkijkt naar hun nieuwe onderkomen. Zij zullen in het nieuwe pand in een drietal kamers hun diensten gaan aanbieden. Als de nieuwe praktijk aan de Beatrixstraat klaar is zal het huidige onderkomen aan de Elft te koop worden gezet.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van een korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button