112

Brand in rietgedekte woonboerderij op tijd ontdekt door alerte buurman

Nieuwe Niedorp – De brandweer is aan het eind van de middag met meerdere eenheden opgeroepen voor een brand in een rietgedekte woonboerderij aan de Terdiek in Nieuwe Niedorp. De brandweer kwam met twee tankautospuiten en de hoogwerker ter plaatse. Bij aankomst bleek er brand te zijn in de schoorsteen aan de achterzijde van de woonboerderij.

De brand werd ontdekt door de buurman, die toevallig in zijn tuin liep en het vuur en de vonken uit de schoorsteen zag komen. De man is daarna meteen de eigenaar gaan waarschuwen, die vervolgens de hulpdiensten belde. De brandweer heeft ter plaatse meteen meerdere brandweerlieden op verkenning gestuurd in de boerderij om te kijken in welke staat de brand was. Vervolgens zijn drie brandweerlieden met de ter plaatse gekomen hoogwerker naar boven gegaan om de schoorsteen te vegen, terwijl binnen alles in de gaten werd gehouden en werd gecontroleerd op eventuele uitbreiding van de brand.

Drie kwartier later bleek de brand definitief onder controle en kon de brandweer weer huiswaarts keren.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button