Hollands KroonJeugd

Muziek in de Klas loopt op rolletjes

Hollands Kroon – Inmiddels is al op zes scholen het project “Muziek in de Klas” uitgerold. In het project krijgen leerlingen van groep 5 op de basisschool vier weken muziekonderwijs. De leerlingen maken op een speelse wijze kennis met muziekinstrumenten en het project wordt afgesloten met een uitvoering op school. Het project is een samenwerking van de muziekverenigingen en basisscholen in Hollands Kroon en vakdocenten muziek.

Inmiddels stromen vier kinderen uit groep 5 van scholen in Breezand na hun project al door naar een aanvullende laagdrempelige muziekactiviteit bij Breez’. “Een mooi eerste resultaat waar we blij mee zijn”, laten Wilma Beers en Jeroen Drenth, coördinatoren van het project, weten. “De samenwerking tussen de verschillende partijen loopt goed”, vertelt Wilma. “De aangeschafte kunststof instrumenten worden volop gebruikt en scheelt een hoop gesleep voor de muziekverenigingen”, meldt Jeroen. De muziek vakdocenten zijn tevreden, omdat zij nu op een volwaardige wijze voor hun werk betaald worden. En muziekverenigingen behoeven de kosten nu niet meer zelf te betalen.

Het project, een initiatief van het Cultuurplatform Hollands kroon) CPHK en overgenomen door de gemeenteraad als een structurele activiteit, is dit schooljaar gestart. Jenneke Oomen en Joop Luten van het CPHK hebben regelmatig overleg met beide coördinatoren over de voortgang van het project. Naar verwachting zal in april volgend jaar een evaluatie van Muziek in de Klas plaatsvinden met alle partijen.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button