Cultuur/Natuur

Ontdek het donker van de Wadden in nieuwe expositie

Den Helder – Nederland is één van de lichtste landen ter wereld. Lantaarnpalen, reclameborden, spotlights op monumenten, oplichtende telefoontjes en koplampen. Het zijn maar een paar voorbeelden van verlichting.

Licht is belangrijk, we kunnen niet zonder. Goede verlichting zorgt voor een veilig gevoel in het donker of een veilige rit naar huis, maar niet alle verlichting is nodig. Als verlichting schadelijk is voor de natuur, is het lichtvervuiling. De Waddenzee en het gebied er direct omheen is nog echt donker. De natuur heeft de donkere nacht nodig. Wat gebeurt er als het echt donker is? Ontdek het in de nieuwe expositie “Donkerte van de wadden” bij De Helderse Vallei.

De Expositie “Donkerte van de Wadden” is gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van 10:00 tot 16:30 uur van de Helderse Vallei van donderdag 1 december tot en met zondag 8 januari.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button