Hollands Kroon

Ook Hollands Kroon sluit zich aan bij waterstof convenant

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon sluit zich net als buurgemeente Den Helder aan bij het convenant Waterstof en Mobiliteit van de provincie Noord-Holland. De gemeente denkt dat het stimuleren van het gebruik van waterstof vooral van toegevoegde waarde kan zijn voor de grote transportbedrijven die gevestigd zijn rond Winkel en Agriport.

Het belangrijkste doel van het convenant is om een dekkend netwerk van minimaal acht waterstoftankstations te realiseren in Noord-Holland. Deze waterstoftankstations zijn in het bijzonder bedoeld voor de zware transport, de luchtvaart en de industrie. Ook de agrarische sector kan voor een deel overstappen op waterstof. Zo worden deze industrietakken verduurzaamd.

Het convenant duurt tot en met 2025. In die periode wil de gemeente gaan inzetten op het verduurzamen van de A7 corridor. Daarnaast hoopt Hollands Kroon efficiënte vergunningsverlening en onderlinge kennisuitwisseling te bewerkstelligen. In aanbestedingen en bij partijen waar de gemeente aandeelhouder is wil zij sturen op het gebruik van emissieloze en op waterstof draaiende voertuigen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button