Den Helder

Kiezer mag niet stemmen en verscheurt stempas

Advertentie:

Den Helder – Het is het feest van de democratie, maar ook op feestjes zijn mensen weleens niet gelukkig. Zo ook bij het stemmen voor de Tweede Kamer, waar woensdagochtend in het stemlokaal De Jutter in Den Helder zelfs uit boosheid een stempas werd verscheurd.

De man wilde voor iemand anders stemmen, maar kreeg te horen dat je dan niet alleen een machtiging mee moet nemen, maar ook het identiteitsbewijs van de ander. Dat had deze meneer dus niet bij zich, met als gevolg dat hij niet mocht stemmen. “Toen werd hij boos, riep wat over ‘de staat’ en verscheurde de stempas”, aldus een van de leden van het stembureau. Ze hebben de pas weer aan elkaar geplakt en van het incident wordt een proces-verbaal opgemaakt.

De voorzitter van het stembureau laat weten dat de leden instructies hebben gekregen hoe om te gaan met agressieve mensen. Ze kunnen ook een noodnummer bellen als er iets gebeurt en wijkagenten komen ook op de stembureaus langs om te kijken of alles goed verloopt.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button