Den HelderJeugd

Leerlingen Haven48 stemmen ook, op eigen partijen

Advertentie:

Den Helder – Twintig kinderen uit groep 7 van basisschool Haven 48 kwamen woensdagochtend langs bij het stemlokaal in het stadhuis op Willemsoord, om te kijken hoe het stemmen in zijn werk gaat. Juf en meester gingen stemmen en de leerlingen kregen uitleg van de stembureauleden over het stemmen en het tellen van de stemmen. De leerlingen hebben hier op school ook aandacht aan besteed, door eigen partijen op te richten en ze voeren vandaag op school ook debatten.

Al sinds oktober is meester Lars Baanvinger bezig met lesgeven over de politiek en de verkiezingen. De kinderen hebben de kinderstemwijzer ingevuld, standpunten bekeken en besproken en daarna hun eigen partijen opgericht. Ze hebben eigen verkiezingsposters en programma’s gemaakt. Vandaag vindt het grote debat plaats. De groepen 5 tot en met 8 komen kijken bij dit debat en kunnen daarna hun stem uitbrengen zoals dat in het echt ook gebeurt. Dus met rode potloodjes en een stembus! Daarna gaat meester Lars ook uitleg geven over de zetelverdeling. “Het is heel tof om te zien hoe enthousiast de kinderen zijn”, aldus de meester.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button