PolitiekVideo

Video: Regiokandidaten Krul, Bruin en Swaag naar stembus voor Tweede Kamerverkiezingen

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – Nederland is woensdag in de ban van de Tweede Kamerverkiezingen. Niet alleen voor de stemmers is het een belangrijke dag, ook voor de verkiesbare kandidaten is het spannend. Kandidaat-kamerleden Rogier Bruin (VVD), Harmen Krul (CDA) en Jan Swaag (BBB) vonden woensdag hun weg naar de plaatselijke stembureaus.

Het is een spannende dag voor Harmen Krul. De Nieuwedieper die begin 2023 de politiek van Den Helder verliet voor een plekje in de Tweede Kamer staat op plek vijf van de kandidatenlijst van het CDA. Na weken intensief campagne voeren wordt snel bekend of Krul zijn inspanningen genoeg zijn om zijn zetel in de hofstad mag behouden. De politicus maakt er geen geheim van naar wie zijn stem deze woensdag ging. “Ik ben er altijd heel eerlijk over, ik heb op mezelf gestemd”, aldus Krul. “Alle politici die zeggen dat ze niet op zichzelf hebben gestemd, die liegen”, lacht hij.

Ook Rogier Bruin meldde zich woensdag op het stembureau bij de Bethelkerk in Den Helder. Bruin staat op de 68e plek van de VVD-kandidatenlijst en hoopt uiteraard dat zijn partij opnieuw de grootste wordt. Gedurende deze verkiezingsdag houden hij en zijn partijgenoten elkaar voortdurend op de hoogte via WhatsApp. “De peiling zijn nog een beetje spannend, maar ik heb goede hoop dat we de eerste vrouwelijke premier van Nederland gaan leveren.”

Jan Swaag uit Barsingerhorn is de enige inwoner uit gemeente Hollands Kroon die op een kandidatenlijst staat. De nummer 32 van de BBB bracht zijn stem uit bij de manege in zijn dorp en kijkt woensdagavond vol spanning met zijn partijgenoten naar de uitslag. “Ik durf op dit moment niet te zeggen hoeveel zetels we gaan halen”, vertelt Swaag.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button