Sport

Tafeltenniscompetitie nog niet van start

Den Helder – De Nederlandse Tafeltennisbond heeft besloten om de Eredivisie Tafeltennis op dit moment niet te herstarten. Hoewel de topcompetities in een aantal sporten mogen worden hervat, zal er nog geen Eredivisie Tafeltennis zijn, in ieder geval gedurende de huidige lockdown.

Het besluit is gevallen na overleg met de betrokken verenigingen. Voorzitter Jan Simons: “Er is enthousiasme over het weer mogen spelen. Maar in de huidige strenge lockdown wordt het niet als passend ervaren om te gaan tafeltennissen. Daarnaast zijn de strenge voorwaarden waaraan voldaan moet worden, voor veel clubs bijna niet in te vullen.”

Het besluit van de regering om topcompetities weer toe te staan kwam enigszins verrassend, net als de mededeling dat de strengere lockdown daarvoor geen gevolgen had. Eind vorige week zijn de voorwaarden voor herstart bekend geworden en was al snel duidelijk dat het voor tafeltennis complex zou zijn om aan alle voorwaarden te voldoen. Het gaat dan bijvoorbeeld over het aantal keer testen en de aanwezigheid van een teamarts, die er bij de meeste clubs niet is.

De Tafeltennisbond blijft de ontwikkelingen volgen en kijkt naar scenario’s voor het heropstarten van de Eredivisie en overige competities in 2021, zo snel als redelijkerwijs mogelijk is. Ana Gogorita van de eredivisionist uit Den Helder noemt het besluit nu de competitie nog niet te hervatten “jammer, maar zeer begrijpelijk”.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button