Den HelderVideo

Voedselbank Den Helder verwacht forse stijging cliënten (video)

Den Helder – Grote zorgen bij de Voedselbank Den Helder voor het komende jaar. De voedselbank verwacht 20 tot 30 procent meer cliënten als nasleep van de coronacrisis. Hoewel het aantal cliënten voor Den Helder dit jaar niet is gestegen, zijn de verwachtingen niet gunstig. “Op grond van ontslagen en bedrijven die failliet is het een realistisch scenario dat meer een beroep moeten doen op de voedselbank.”

Voorzitter Nico Bais van de voedselbank Den Helder is in De Dukdalf op Rijkswerf Willemsoord. Daar zijn vrijwilligers van Rockin Up Xmas druk bezig met dinerpakketten als extraatje voor de Helderse minima. Bais: “Het is een fantastisch initiatief en ze gaan de pakketten ook nog zelf rondbrengen.”

“Je bent pas echt gelukkig als je het samen deelt”, zegt een stralende Bert Kloosterziel van Rockin Up Xmas. Hij is dit jaar begonnen met de Helderse afdeling: “Mijn zoon heeft het twee jaar geleden opgestart in Hoofddorp. Ik werk in Den Helder en ik dacht laat ik eens proberen of het hier kan. Nou, de voedselbank is er erg blij mee, want juist in de laatste week leveren zij juist niet.”

Naast de blijdschap zijn er de grote zorgen bij de voedselbank Den Helder. Zeker als de vraag stijgt naarmate de coronacrisis nog langer duurt. “De zorgen zijn er. We weten het niet zeker, maar alle signalen, ook vanuit de Voedselbank Nederland wijzen erop. Maar ik kan wel zeggen dat we er klaar voor zijn. Als er 20-30 procent meer cliënten krijgen kunnen we dat aan.”

Lichtpuntje
Ondertussen laat Bert Kosterziel het menu zien dat bij de dinerpakketten hoort. Dat is samengesteld door een chef-kok, vertelt hij trots. “Mensen kunnen via video’s zien hoe ze de gerechten kunnen maken. We hopen als afsluiting van dit jaar een lichtpuntje te brengen voor die mensen die misschien wel gezond zijn, maar het met corona extra zwaar hebben gehad.”

Kloosterziel had bij de start van zijn actie gedacht met vijftig pakketten klaar te zijn, zoals in Hoofddorp. Dat het er voor Den Helder 130 zijn geworden maakt hem niet uit, maar Bert hoopt nog wel op wat financiële steun.

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button