Den Helder

Ruimte voor fietsenstalling in voormalige V&D

Den Helder – De kans is groot dat in de voormalige V&D in de Beatrixstraat niet alleen Kunsthal 45 wordt gevestigd, maar ook een overdekte fietsenstalling en een openbaar toilet. Dat blijkt uit een brief van het college aan de gemeenteraad.

De raad riep het college op 7 juli de realisatie van een dergelijke voorziening te onderzoeken. Uit overleg met Woningstichting, eigenaar van het gebouw, blijkt dat er serieus rekening wordt gehouden met de wensen van de raad. Woningstichting Den Helder heeft in het plan voor het gebouw ruimte gereserveerd voor Kunsthal 45 en voor een fietsenstalling in combinatie met een openbaar toilet.

“De Woningstichting speelt voor fietsenstalling en openbaar toilet alleen een facilitaire rol”, benadrukt het college. “Het is te verwachten dat aan de fietsenstalling meer functies verbonden moeten worden, zoals fietsreparatie of fietsverhuur, om de ruimte door een derde te kunnen laten exploiteren. Voor de realisatie en de exploitatie van het openbare en toegankelijke toilet is al geld gereserveerd. Ook de huisvesting van Kunsthal 45 wordt gefaciliteerd door de Woningstichting. Voor de inrichting van de nieuwe locatie van Kunsthal 45 aan de Beatrixstraat heeft het college een subsidie verstrekt.”

Stationsgebied
Los van de fietsenstalling in de voormalige V&D is het college in overleg met ProRail over de verbetering van het gebruik van de fietsenstalling onder het stationsgebouw. Op dit moment laat de toegankelijkheid te wensen over. ProRail en gemeente kijken naar aanpassingen aan de entree van de stalling en naar maatregelen in de openbare ruimte. ProRail laat een onderzoek uitvoeren naar het fietsparkeren in het stationsgebied. De gemeente breidt dit onderzoek begin volgend jaar uit naar het centrum en Willemsoord. Hierbij wordt rekening gehouden met de herontwikkeling van het V&D gebouw en de Kroonpassage en de ontwikkeling van Halter Bellevue. De resultaten van het onderzoek komen naar verwachting in de tweede helft van 2022.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button