Hollands KroonPolitiek

Speeltuinen in Hollands Kroon moeten toegankelijk zijn voor mindervaliden

Hollands Kroon – De raad van Hollands Kroon is unaniem akkoord gegaan met een motie die op initiatief van de ChristenUnie werd ingediend, waarmee het college is opgedragen om ervoor te zorgen dat alle nieuw te bouwen speeltuinen tenminste één speeltoestel bevatten die ook toegankelijk is voor mindervaliden. Daarnaast moet de gemeente ervoor zorgen dat er in alle speeltuinen een ligschommel komt voor meervoudig gehandicapte kinderen.

Marjon Tolhuis, fractievoorzitter van de ChristenUnie, presenteerde de motie. Uiteindelijk werd deze echter gezamenlijk ingediend door alle partijen behalve D66. Raadslid Sonja Mulderij gaf echter aan dat ze mede-indiener hadden kunnen zijn en haar partij steunde de motie dan ook. Tolhuis vroeg de wethouder tevens om vóór de verkiezingen in maart te rapporteren over de budgettaire consequenties en de wijze waarop het college de motie gaat uitvoeren.

Volgens wethouder Theo Groot is de gemeente al bezig met de toegankelijkheid van de speeltuinen. Het college neemt de motie dan ook graag aan. Het rapporteren over de financiële consequenties is volgens hem geen probleem. De gemeenteraad heeft geen financiële beperkingen opgelegd, maar krijgt begin volgend jaar de kans om een oordeel te vellen over de wijze van aanpak en de kosten.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button