Den Helder

Gemeente vergoedt deel zorgverzekering voor minima

Den Helder – December is de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen voor het komende jaar. Om minima tegemoet te komen in het bekostigen van zorgpremies vergoedt de gemeente een deel van de zorgpremie wanneer inwoners zich aanmelden voor de Gemeentepolis.

Via de Gemeentepolis kunnen inwoners van Den Helder met een laag inkomen korting krijgen op hun zorgverzekering. Via deze weg kan een complete ziektekostenverzekering worden afgesloten die veel zorgkosten vergoedt, zoals tandartskosten, fysiotherapie, brillen, orthodontie en de eigen bijdrage Wmo. Wel zijn een aantal voorwaarden van toepassing. Aanvragers van de verzekering moeten onder andere woonachtig zijn in de gemeente, mogen niet meer verdienen dan 120% van de bijstandsnorm, en geen vermogen hebben boven de landelijk vastgestelde vermogensgrens.

Inwoners die een Gemeentepolis willen afsluiten kunnen dit doen via de website gezondverzekerd.nl. De verzekeringen moeten voor het nieuwe jaar zijn aangevraagd.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. Nee hoor ook voor “pech vogels ” van deze maatschappij. Gelukkig maar .

Back to top button
%d bloggers liken dit: