Den Helder

Inkoopactie isolatiematerialen nu al succesvol, loopt tot januari

Den Helder – Inwoners van de marinestad hebben goed gebruik gemaakt van de gemeentelijke inkoopactie voor isolatiematerialen en warmtepompen. 450 mensen vroegen een offerte op voor in totaal 1.000 maatregelen om hun huis energiezuiniger te maken.

De gemeente Den Helder werkt voor de inkoopactie samen met intermediair ‘Winst Uit Je Woning’. Via grootschalige inkoopacties gericht op verduurzaming probeert het bedrijf de energietransitie op lokaal niveau te versnellen. Arie Selst, een van de deelnemers, vertelt waarom hij zo enthousiast is over deze actie: “Ik doe mee omdat ik meer comfort in huis wil. Het bijkomende voordeel is dat ik meer energie bespaar.” Door het gezamenlijk inkopen van energiebesparende maatregelen voor woningen blijven de kosten relatief laag. “Voordat ik me aanmeldde, had ik zelf al een keer een offerte voor de isolatie van de spouwmuur opgevraagd. Die was aanzienlijk duurder dan de offerte via Winst uit je woning”, zegt hij. “Nu kan ik zowel de spouwmuur als de vloer laten isoleren.”

Naast de inkoopactie zijn er ook mogelijkheden om subsidie aan te vragen. Voor huiseigenaren is er bijvoorbeeld nog gemeentelijke isolatiesubsidie beschikbaar voor 2022. Bovendien zijn er landelijke subsidies mogelijk voor zowel de verschillende isolatiemaatregelen als voor de hybride warmtepomp. Via het duurzaam bouwloket kunnen inwoners van de gemeente controleren of zij in aanmerking komen voor een subsidieregeling.

Inschrijven nog mogelijk
Hoewel de actie al een poos loopt is het voor inwoners van Den Helder nog tot 31 december mogelijk om zich in te schrijven voor de inkoopactie. Offertes voor isolatiematerialen en warmtepompen kunnen aangevraagd worden via de website van Winst Uit Je Woning. De aanvraag voor een offerte en bijbehorend advies van de uitvoerder zijn vrijblijvend, en bewoners kiezen zelf het moment waarop de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. Afhankelijk van de werkzaamheden kan een woninginspectie deel uitmaken van het advies.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button