Hollands Kroon

Hollands Kroonse Uitdaging helpt Stichting Present

Adverentie

Middenmeer – HKU’s Matchgroeplid Justin de Weert heeft Stichting Present geholpen met het oplossen van allerlei computerproblemen. Deze stichting beheert sinds kort het Boetje van Present, voorheen bekend onder de naam Het Arker Boetje. Door allerlei veranderingen was het een digitaal een beetje rommelig geworden. Daarom had Linda Biersteker de hulp ingeroepen van de Hollands Kroonse Uitdaging.

Netwerk
De Hollands Kroonse Uitdaging helpt verenigingen en stichtingen met kennis, kunde, spullen of helpende handen. Dit door het netwerk van matchgroepleden in te schakelen. Deze matchgroepleden zijn mensen met een groot netwerk. Een netwerk dat zich uitstrekt over de bedrijven en instanties in Hollands Kroon. Deze contacten worden waar mogelijk ingezet om verenigingen en stichtingen te helpen. Dit gebeurt met gesloten portemonnee. Hiermee wordt de directe leefomgeving verbeterd. Bedrijven kunnen zo hun maatschappelijke betrokkenheid tonen. En kunnen de publiciteit hiervan gebruiken voor hun bekendheid en imago. Voor de aanbieders van de hulp wordt door de ontvangers ook vaak een passende tegenprestatie gegeven.

De vraag kon deze keer door het jongste matchgroeplid Justin zelf worden ingevuld. ‘Ik weet aardig wat van computers, dus toen de vraag via de Uitdaging bij mij in de mail verscheen, heb ik direct toegezegd dit wel te willen verzorgen.’ En dat lukte. Linda Biersteker was blij toen Justin na een paar uurtjes het resultaat liet zien. ‘Hier was ik zelf nooit uitgekomen. Ben heel blij met deze hulp.’ Als tegenprestatie zal ze ervoor zorgen dat er berichten in de mediakanalen van Present verschijnen. Hiermee wordt de bekendheid van de Hollands Kroonse Uitdaging vergroot en kunnen nog meer verenigingen en stichtingen geholpen worden.

Boetje
Onlangs heeft Stichting Diaconie De Ark uit Middenmeer besloten om op te houden te bestaan. Een van de belangrijkste taken van deze stichting was de exploitatie van het Arker Boetje. Hier is een enthousiast team van vrijwilligers iedere week bezig om kleding en andere artikelen te sorteren en deze via hun kringloopwinkel aan te bieden. Voor minima is er een speciale kortingspas, maar iedereen is welkom. Tevens is het een ontmoetingsplaats voor diverse doelgroepen uit Middenmeer en omstreken. De activiteiten van het Boetje sluiten zeer goed aan bij de doelstellingen van Present. Daarom heeft het bestuur van Present Hollands Kroon besloten om per januari het Boetje over te nemen. Hierdoor kan dit belangrijke werk voortgezet worden.

De activiteiten van de Hollands Kroonse Uitdaging worden door ‘verbinder’ Edwin Wittink aangestuurd. ‘Dat klinkt beter dan manager’, zegt hij. Voor vragen is hij bereikbaar via info@hollandskroonseuitdaging.nl. Hij doet dit werk sinds een aantal maanden. In die periode heeft de HKU al zo’n honderd matches kunnen maken. Het grootste deel daarvan werd gerealiseerd op de Beursvloer in Wieringerwerf. Op sociale media komen daarover veel berichten voorbij. ‘Ja, dat was een succes. Toen hebben we echt naam kunnen maken. De uitrol daarvan is nu in volle gang. Daardoor hebben we nu veel te melden. Ik merk ook dat verenigingen en stichtingen ons nu weten te vinden.’

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button