Cultuur/NatuurUitgaan

Kinepolis en Kruimeltje halen geld op voor het Bio Vakantieoord

Advertentie:

Den Helder – De nieuwe bioscoopfilm Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn samen met Nederlandse bioscopen starten een actie om het Bio Vakantieoord te steunen. Van ieder verkocht bioscoopkaartje bij de voorpremières op 30 en 31 januari gaat 50 eurocent  naar dit goede doel.

De vestiging in Den Helder is een van de bioscopen van Kinepolis waar deze voorpremières worden vertoond. Met deze actie worden jaren aan bioscoopgeschiedenis samengevoegd. Bio Vakantieoord dankt zijn naam aan de oprichting vanuit de bioscoopbranche. De warme band met de theaters bestaat nog steeds. Al meer dan 90 jaar worden de collectefilms van de stichting nationaal in de Nederlandse bioscopen vertoond. Vooral dankzij de wervende films in het voorprogramma van de bioscopen, die gratis door de exploitanten werden vertoond, verwierf Bio Vakantieoord snel landelijke bekendheid.

Kruimeltje staat bekend als een ondeugend jongetje die opkomt voor dieren en kinderen die onrecht worden aangedaan, of die het moeilijk hebben. Met deze insteek zal de nieuwe bioscoopfilm Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn dan ook samen met o.a. Kinepolis een deel van hun omzet op 30 en 31 januari afstaan aan een goed doel. Want ieder Kruimeltje helpt! Tickets zijn te koop via de website van Kinepolis.

Kinepolis en Stichting Bio
Sinds 2019 maakt Kinepolis het iedereen gemakkelijk te doneren aan Stiching Bio. In alle 18 vestigingen kunnen bezoekers bij de ticket- en shopkassa’s zelf kiezen of zij hun aankoopbedrag naar boven willen afronden en zo gemakkelijk via Kinepolis hun ‘wisselgeld’ te doneren aan Bio. Meer info.

In Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn is Kruimeltje weer verenigd met zijn ouders. Hij is niet meer het arme straatjongetje, maar woont samen met zijn ouders in een mooie villa op het platteland. Hoe fijn het ook is om weer met zijn ouders samen te zijn het is ook saai op zo’n landgoed, Kruimeltje mist het spannende stadsleven. Hij besluit om weg te lopen, samen met zijn trouwe hond Moor. Maar wanneer hij onderweg naar de stad wordt tegengehouden door Anna en aan haar probeert te ontsnappen, worden zij allebei ontvoerd! Een oude bekende slechterik duikt op en heeft het op hen gemunt in de strijd om de goudmijn.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button