Sport

Denise Betsema toont topvorm op weg naar het WK

Hamme – Met nog een week te gaan voor het Wereldkampioenschap veldrijden toonde Denise Betsema (Texel) zaterdagmiddag een topvorm. In de veldrit in het Belgische Hamme had ze een goede start en was gelijk voorin te vinden in een deelnemersveld van 47 dames. In de tweede van de vijf te rijden rondes kwam ze ten val en kwam op enige achterstand.

Twee ronden voor de finish kwam ze toch weer bij, de toen op de tweede plaats rijdende, Manon Bakker. In de laatste ronde nam Denise definitief afstand van Manon en eindige op een tweede plaats. Ze had een achterstand van 19 seconden op de regerend wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado.

In het overkoepelend klassement bezet Betsema de tweede plaats op 38 seconden achterstand van de eerste plaats. Zondag rijden de dames een wereldbekerwedstrijd in het Belgische Overijse. Het is de laatste wedstrijd voor het Wereldkampioenschap van volgend weekend. De dames starten op zaterdag om 15.15 uur in de Belgische stad Oostende.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button