Overige

Mantelzorgers hebben uitzondering op avondklok

Den Helder – De avondklok is niet van toepassing op mantelzorgers, zo benadrukt het Mantelzorgcentrum. Mantelzorgers die na 21.00 uur hun naaste moeten verzorgen, mogen wel naar buiten. Het Mantelzorgcentrum beantwoordt vragen die zij hebben over de avondklok. Mantelzorgers met vragen kunnen contact opnemen met het Mantelzorgcentrum.

Veel mantelzorgers zorgen voor iemand die niet in het zelfde huis wonen. Mantelzorgers hebben daarom een uitzondering op de avondklok. Mantelzorgers zijn echter terughoudend om na 21.00 uur nog op pad te gaan. Tenzij het echt moet. Alleen is de noodzaak niet altijd duidelijk. Daarom kunnen mantelzorgers sparren met de medewerkers van het Mantelzorgcentrum om te achterhalen of zij echt tijdens de avondklok op pad moeten. Als er andere zorg geregeld moet worden, bijvoorbeeld omdat de mantelzorger ervoor kiest om thuis te blijven, dan helpen de medewerkers van het Mantelzorgcentrum hier ook bij. Het Mantelzorgcentrum is op werkdagen bereikbaar via 0224 – 74 50 59 en 072 – 562 76 18.

Mantelzorgcentrum
Het Mantelzorgcentrum is het expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord, actief van de gemeente Heiloo tot aan Den Helder. De belangrijkste opdracht is mantelzorgers te ondersteunen zodat zij de zorg kunnen geven en daar zelf gezond bij blijven.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button