Sport

Denise Betsema geen leidster meer in X2O-klassement

Hamme – Met nog twee ritten te gaan voor het X2O badkamerklassement eindigde Denise Betsema zaterdag op een derde plaats in de daguitslag. Vanaf de start was de Texelse cyclecrosser voorin te vinden. Bij het ingaan van de tweede van de zes te verrijden ronden waren er zes Nederlandse dames aan de leiding en kon de organisatie drie Nederlandse vlaggen gereedleggen voor de huldiging.

De eerste buitenlandse dames keken al tegen een achterstand van 43 seconden aan. Het was een snel parkoers met een paar honderd meter aan blubberstroken. In de derde ronde zette de Wereld- en Nederlands kampioen Lucinda Brand aan en versnelde. Zij verhoogt haar snelheid dit seizoen waar zij wil en dan moet de concurrentie achterstand accepteren. Shirin van Anroy en Denise Betsema konden nog in de buurt blijven, maar bij de finish hadden beiden 16 respectievelijk 18 seconden achterstand op Brand.

Stand X2O klassement
In het klassement van de X2O badkamerklassement wisselde Brand stuivertje met de renster uit Oudeschild en heeft nu een voorsprong van 21 seconden. Betsema deed goede zaken op de rensters die al achter haar stonden in het klassement. De nummer drie, Annemarie Worst, staat op 6 minuten en 11 seconden achterstand. Met nog twee wedstrijden te gaan lijkt Denise de tweede plaats niet meer te ontgaan. Wel heeft ze nog uitzicht op een overwinning in het X2O klassement.

Vanmiddag is de volgende wedstrijd om de Wereldbeker in het Brabantse Hoogerheide. Ook in dit klassement staat Denise op een bijna onverslaanbare tweede plaats. De wedstrijd voor de dames start om 13:40 uur. De wedstrijden worden rechtstreeks uitgezonden door de NOS, Sporza en Eurosport.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button