Hollands Kroon

Gemeente vergoedt schade hulpmiddelen

Advertentie:

Hollands Kroon – Als er schade ontstaat aan een in bruikleen zijnde hulpmiddel van de gemeente, wordt deze gewoon vergoedt. “Alleen als er sprake is van schade door oneigenlijk gebruik, dan heeft de gemeente met de leverancier de afspraak dat zij dit melden. Er wordt dan met de leverancier en de gebruiker gekeken wat de situatie is en hoe de schade is ontstaan”, aldus adviseur sociaal domein Rianne Remmerswaal van de gemeente Hollands Kroon.

In het programma Kassa, van BNNVARA, werd het probleem aangekaart waarbij de schade aan een hulpmiddel (rolstoel/scootmobiel) niet werd vergoed. Dit leidde in sommige gevallen tot schades van enkele duizenden euro’s. Deze moesten door de gebruiker zelf worden betaald. “Bij herhaaldelijk oneigenlijk gebruik kan de leverancier overgaan tot het niet (meer) verstrekken van een (leen)voorziening en kan de bruikleenovereenkomst gestopt worden in overleg met de gemeente. De leverancier maakt melding bij de gemeente van frequente schade, danwel hoge schadekosten.”

Bij herhaaldelijke schade gaat de gemeente in eerste instantie in overleg met de gebruiker over het oneigenlijk gebruik. Vervolgens trekken gemeente en de leverancier gezamenlijk op in de te nemen vervolgstappen (veiligheid gebruik voorzieningen/kosten/indicatie/enz.).

De hulpmiddelen waar hierover wordt gesproken zijn onder meer (elektrische) rolstoelen en scootmobiels.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button