Sport

Mirjam de Wit verkozen tot Sportvrouw van het jaar 2021/22 in ’t Zand

’t Zand – Mirjam de Wit is verkozen tot Sportvrouw van het jaar in ’t Zand. Uit een van de beoordelingen kwam het volgende naar voren: “Volgens mij is ‘hoofdtrainer’ de enige rol die Mirjam nog niet vervuld heeft binnen handbalvereniging Geel-Zwart. Mirjam is al jaren bestuurs-/commissielid, trainster, scheidsrechter, vraagbaak en vooral rots in de branding. Altijd staat ze klaar om bij een probleem in te springen of aan een oplossing mee te denken. De beuk erin, zonder vies fanatiek te zijn. Altijd met liefde en plezier voor en in het spelletje, wat ze ook op anderen overbrengt. En altijd met oog voor het sociale aspect.” Een ander motivatie was: “Mirjam is een GOUDEN KRACHT voor GZ handbal. Onbaatzuchtig en staat altijd klaar.”

Beter kan de commissie van de sportverkiezing deze sportvrouw niet omschrijven. Al zeer jong zat het vrijwillig iets doen voor de sport er al in bij Mirjam de Wit. Haar moeder was ooit wedstrijdsecretaris en al snel hielp zij de passen met gegevens van speelsters in het juiste sigarendoosje te stoppen en wist ze al hoe het werkte om een wedstrijdformulier in orde te maken. Rond haar zesde is ze zelf gaan handballen. Doelpunten gemaakt in wedstrijden hield ze nauwkeurig bij in een schriftje en als snel speelde zij in dames 1 van Geel-Zwart. Op dit moment handbalt zij nog steeds. Nu in de recreanten, waarbij ze zelden een training over slaat.

Naast haar actieve handbalcarrière heeft zij altijd hand- en spandiensten aan de club verleend. Zo heeft ze toen haar dochters in het eerste speelden op de bank gezeten bij dames 1 als begeleidster. Daarnaast geeft zij al jarenlang training aan de jongste jeugd. Heel wat talenten, onder andere Maud Tamis en Anouk Dekker, heeft zij de eerste beginselen van de handbalsport bijgebracht. Tamis en Dekker hebben ondertussen bij VZV hun Europese debuut gemaakt. Kortom, vrijwel iedere huidige speelster van handbalvereniging Geel-Zwart heeft training van haar gehad.

Ook als scheidsrechter draagt ze haar steentje bij. Maar of jeugd nou talentvol was of niet, dat maakt Mirjam de Wit niets uit. Het gaat haar altijd om het spelplezier van de jeugd. Het organiseren van handbalkampen of fluiten van beach handbalwedstrijden, organiseren van minihandbal, de kar trekken van de jubileumcommissie of het huldigen van kampioenen. Altijd kan er op Mirjam de Wit een beroep worden gedaan. Zij kreeg de meeste stemmen van de jury en is daarmee de terechte kampioen van de sportverkiezing van ’t Zand 2021/22.

Het duo Erik Knapen en Dennis Mulder werd tweede. Waar veel sporten de afgelopen twee jaar op een laag pitje stonden vanwege de welbekende crisis, besloten deze twee juist het sporten echt goed op te pakken. Samen hebben zij zich ingezet voor de stichting Duchenne Heroes. 700 kilometer trapten zij weg in slechts een week tijd. Voorwaar een grootse prestatie. De derde plaats is voor alle vrijwilligers die het sporten in deze moeilijke tijden mogelijk maken. Dat is waar een klein dorp als ’t Zand groot in is. Mirjam de Wit is daar een heel mooi voorbeeld van.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button