Ingezonden

VCA-cursus volgen? Zo slaag je in één keer!

VCA is de afkorting voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Een VCA-certificaat wordt steeds vaker door werkgevers geëist vanwege de strenge regels die de Arbowet aan bedrijven stelt. Als je als werknemer dus een VCA-cursus met goed gevolg hebt gehaald, dan draagt jouw opgedane kennis bij aan de naleving van de Arbowet en een betere veiligheid. Je hebt met een certificaat op zak dus altijd een streepje voor. Hoe je deze VCA opleiding in één keer kunt halen, lees je hieronder!

Welke VCA opleiding?

Binnen de VCA worden verschillende soorten cursussen aangeboden en welke het beste bij je past, is afhankelijk van jouw functie.

VCA Basis

De basiscursus VCA is bedoeld voor medewerkers die een goede basiskennis willen vergaren op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Als je dus bijvoorbeeld uitvoerend werk op een bouwplaats doet, dan is deze cursus geschikt.

VCA Basis Groen

In de groene sector wordt ook vaak om een VCA gevraagd. Werk jij ook in deze sector, dan is het dus slim om je VCA Basis Groen certificaat te halen.

VCA VOL

Ben je een leidinggevende, dan is de VCA VOL cursus passend. Naast de basiskennis leer je bij de VCA VOL cursus namelijk ook over de aspecten waar je als leidinggevende mee te maken hebt.

VCU VIL

VIL-VCU staat voor “Voor Intercedenten en Leidinggevenden VGM (Veiligheid, gezondheid en milieu) Checklist Uitzendbureaus”. Zoals de naam al zegt, is deze cursus specifiek bedoeld voor uitzendbureau-medewerkers die bezig zijn met de match tussen personeel en opdrachtgever.

Cursus volgen om slagingskans te vergroten

Het is aan te raden om een dagcursus te volgen voordat je het VCA-examen doet. Dit examen kan namelijk best pittig zijn. Tijdens de cursus neemt een ervaren instructeur alle belangrijke facetten van het VCA door. Ook oefen je alvast examenvragen. Deze vragen worden vaak op een bepaalde manier gesteld, dus kom je tijdens de cursus te weten hoe je deze vragen kunt tackelen. Bij het VCA Basis examen krijg je 40 vragen en bij het VCA VOL en VCU VIL examen zijn het er 70, dus het is altijd handig om de manier van vragen stellen onder de knie te krijgen, zodat je weet hoe je ze makkelijk en correct kunt beantwoorden. Wil je het examen in één keer halen, dan raden we je aan om daar een cursus voor te doen!

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button