Den HelderVideo

Wethouder Bais geeft startsein bouw strandopgang Huisduinen (video)

Den Helder – Een langgekoesterde wens van de inwoners van Huisduinen gaat dit kwartaal in vervulling. In april wordt de nieuwe strandopgang opgeleverd. Wethouder Petra Bais legde op maandagmiddag de eerste betonplaat. De nieuwe strandopgang moet beter begaanbaar zijn voor voetgangers, fietsers en mindervaliden.

“De wens leefde al heel lang in de samenleving, ook wel politiek, maar het heeft vertraging opgelopen in de uitvoering”, vertelt wethouder Bais. De vertraging had volgens de wethouder met name te maken met een aantal subsidieaanvragen die veel tijd in beslag namen. De geasfalteerde dijk, die hiervoor diende als strandopgang, laat de gemeente nu ‘verzanden’. Dit is beter voor de kustverdediging.

“Ik ben er heel blij mee. We hebben er enorm voor geknokt en nu gaat het gebeuren”, vertelt een opgetogen Jan Roelofsen. De voorzitter van Stichting Strandexploitatie Noordkop nam zeven jaar geleden het initiatief om de gemeente te vragen een nieuwe strandopgang te maken. “De bereikbaarheid voor hulpdiensten, ouders met een kinderwagen en fietsers is de belangrijkste reden”, legt Roelofsen uit, “we moeten er nog over praten hoe we het onderhoud gaan regelen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit allemaal goed voor elkaar komt.”

Een impressie van het nieuwe pad is te vinden op de website van de gemeente Den Helder.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button