Sport

Joey Alders kampioen in Asian F3 Championship

Advertentie:

Anna Paulowna – De Nederlandse autocoureur Joey Alders heeft in Thailand de strijd om de titel in het Asian F3 Championship met Pinnacle Motorsport’s Jack Doohan in zijn voordeel beslist. Door de hitte sleten de banden erg snel en dat zorgde voor een andere strategie, zo bleek. Alders is goed in bandenmanagement en hield zijn banden heel, terwijl Jack Doohan moest pushen.

De Australiër reed aan kop, maar viel terug door bandenproblemen. Uiteindelijk won Joey op zaterdag de eerste race en de Nederlandse BlackArts Racing coureur deed zo goede zaken. Daarmee kwam de druk op de schouders van Jack Doohan. De warme omstandigheden zorgden voor bandenproblemen en de onfortuinlijke Doohan, zoon van MotoGP legende Mick Doohan, viel in eindfase van de tweede race van het weekend uit.

Alders eindigde op het podium en die punten waren genoeg, zodat hij in het klassement niet meer ingehaald kan worden. Er staat zondag nog 1 race op het menu op het Chang International Circuit in Thailand.

Bron: mediapartner RaceXpress

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button