Zeemacht

Open middag sport en spel voor 55+

Advertentie:

Den Helder – 55-Plussers kunnen woensdag 4 maart, van 13.00 tot 15.00 uur, terecht bij de afdeling Sport en Spel 55+ van M.S.V. Zeemacht voor een ‘Open House’. Tijdens deze middag is sporthal De Brug geopend voor de 55-plussers die interesse hebben in sport en spel. Ze kunnen rustig kijken hoe de huidige leden hun sport beoefenen, maar zelf ook actief meedoen.

Zeemacht wil de groep graag stimuleren om meer te bewegen. Zeemachttrainer Peter Asselman probeert nog meer 55-plussers geïnteresseerd te krijgen in één of meerdere vormen van sport om op die manier de ‘inactieve’ mens weer actief te maken. Veel 55-plussers bewegen wel door te fietsen, wandelen en/of tuinieren, maar vraagt Asselman zich af: “werken ze wel aan reactie- en coördinatievermogen, kracht en beweeglijkheid of conditie?” Deze zaken verminderen met het klimmen der jaren maar, zullen door deze onderdelen regelmatig te trainen, minder snel afnemen. Tijdens de lessen wordt een gevarieerd en pittig programma aangeboden.

Aerobic
Allereerst wordt begonnen met een warming-up, gevolgd door bijvoorbeeld Aerobic-achtige oefeningen (Nederland in beweging), fitness of een trainingsvorm met ander materiaal. Meestal wordt, zoals ook bij de warming-up, gebruik gemaakt van muziek om het ritme of tempo aan te geven. In het tweede deel worden oefeningen gedaan ter voorbereiding op het eindspel. Tijdens het laatste deel wordt een eindspel gedaan, waarin een specifieke sport wordt beoefend met eventueel een wedstrijdje tot besluit. De les wordt afgesloten met de cooling down. Het motto is “Alles mag en niets moet!”.

De lessen van elk 1 uur worden gegeven op woensdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur en van 14.00 tot 15.00 uur in sporthal De Brug aan de J.A. Prinsstraat 46 (De Schooten). De deelnemers beleven een gezellig en inspannend uurtje waarin veel spiergroepen aan de orde komen. Iedereen kan meedoen en de eerste twee lessen zijn gratis.

Meer informatie is te vinden op www.zeemacht.nl (Sport en Spel 55+), per email: sportenspel55plus@zeemacht.nl, via ledenadministratie@zeemacht.nl of via tel. 0223-637743.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button