Hollands KroonJeugdSchagenSport

Bij de Streetwise Cup staat gelijkwaardigheid centraal

Schagen – Winnen, het spel en gelijkwaardigheid. Dat zijn de drie belangrijkste ingrediënten van de ‘Streetwise Cup’. Voorheen heette het ‘Cruyff Courts 6 vs 6’, maar de organisatie heeft het voetbaltoernooi voor kinderen nieuw leven ingeblazen en daar hoort een nieuwe naam bij. Leerlingen uit de groepen 7 en 8 en jongeren in de leeftijd van 12 tot 15 jaar kunnen zich aanmelden met een team. De eerste voorronde is woensdag 17 maart.

De Streetwise Cup wordt georganiseerd door Team Sportservice en de voetbaldagen zijn verdeeld over meerdere dagen op het Cruyff Court in Schagen. Woensdag 17 en 24 maart zijn de jongens aan de beurt, de meisjes spelen donderdag 18 maart hun voorronde en jongeren van de middelbare school gaan nog een week later het duel met elkaar aan. De teams mogen zowel uit de gemeente Schagen als Hollands Kroon komen.

Straatvoetbalregels
Rina Blondeau van Team Sportservice: “De winnaars van de voorronde in Schagen plaatsen zich automatisch voor de kwartfinale. De duur van de wedstrijden hangt af van het aantal inschrijvingen. Het streven is minimaal tien minuten per wedstrijd. We spelen volgens de straatvoetbalregels van de Cruyff Foundation.”

Daarin staat gelijkwaardigheid centraal. “De teams geven elkaar tijdens het toernooi equality-punten. Deze punten hebben alles te maken met positief gedrag naar anderen, gelijkheid, sportiviteit en respect. Elke deelnemer aan de Streetwise Cup is gelijk aan elkaar en wordt zo behandeld. Ook de scheidsrechters delen equality-punten uit. De punten worden meegerekend om het toernooi te kunnen winnen”, licht de buurtsportcoach de gelijkheidsregel uit.

Teams
De teams spelen zes tegen zes, inclusief een vliegende keeper. Een team bestaat uit minimaal zes en maximaal tien spelers en mag niet gemengd zijn. Het is wel mogelijk om een team samen te stellen met kinderen van verschillende scholen. Tijdens dit voetbalkampioenschap in Schagen wordt er op alle Cruyff Courts in Nederland gestreden voor een plaats in de landelijke finale. Wie daarheen mag wordt tijdens de kwart- en de halve finales bepaald.

Deelname aan het toernooi is gratis. Inschrijven is verplicht en gaat per team, dus niet per persoon. Dit kan tot en met maandag 8 maart via de inschrijfsite Actief in Noord-Holland. Zoek op plaatsnaam Schagen. Het Cruyff Court is gelegen pal naast het Regius College aan de Wilhelminalaan. Ouders en verzorgers mogen vanwege de coronamaatregelen niet meekomen. Rina Blondeau: “Ze mogen de deelnemers uiteraard wel bij de locatie afzetten en weer ophalen.”

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Famke richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via famke@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button