Hollands Kroon

Coronabeleving zwaarder in Noordkop

Hollands kroon – GGD Hollands Noorden heeft van 10 tot 24 november 2020 voor de derde keer een onderzoek uitgevoerd naar de beleving van de coronacrisis in de regio. De onlinevragenlijst is uitgezet onder het Gezondheidspanel van GGD Hollands Noorden en kon ook door andere inwoners van 16 jaar en ouder in Noord-Holland Noord worden ingevuld. Onder andere via sociale media werd bekendheid gegeven aan het onderzoek.

De zorgen rondom het coronavirus zijn in november verlaagd vergeleken met de eerste meting in april. Mensen maken zich bijvoorbeeld minder zorgen over hun eigen gezondheid of de gezondheid van familie en vrienden. In april was dit namelijk 75 procent en in november nog maar 53 procent.

Psychisch
Daarentegen is het mentaal en sociaal welbevinden voor een groot deel in procenten verhoogd. Veel mensen voelen zich eenzaam. Waar deze cijfers in april op 12 procent stonden, staan deze nu op 18 procent. Ook depressies spelen een grote rol. Deze cijfers zijn gestegen van 14 procent naar 17 procent van de mensen.

Slechts een op de zeven inwoners ervaart meer saamhorigheid in de samenleving, in april was dit nog een op de twee. Een op de zes inwoners voelt zich eenzaam en een op de drie is onrustig door deze crisis.

Meer informatie is te vinden op de website van GGD Hollands Noorden.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Famke richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via famke@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

Back to top button
%d bloggers liken dit: