Hollands KroonNieuwsPolitiek

Gemeente: Datacenter niet in strijd met bestemmingsplan

Hollands Kroon – Het college van Hollands Kroon heeft de gemeenteraad een memo gestuurd waarin zij ingaat op de recente berichtgeving over de datacenters binnen de gemeente. Via deze memo zegt het college de raad “te informeren over (on)waarheden in de recente berichtgeving over datacenters. De berichten zijn het resultaat van selectief citeren uit een enorme berg informatie die de Telegraaf heeft verkregen door middel van een Wob-verzoek.”

“Er zijn naast officiële documenten ook stukken verstrekt die geschaard kunnen worden onder stukken voor intern beraad. Als men dit soort stukken eruit plukt en daar conclusies aan verbindt, kloppen die conclusies uiteraard niet”, zo stelt het college. “De stukken geven in totaliteit wel een goed beeld van hoe een proces van begin tot eind eruitziet: er komt een aanvraag, intern wordt informatie uitgewisseld, gevraagd en verzameld, dit wordt beoordeeld en hier wordt over overlegd, waarna er een weloverwogen – door feiten onderbouwd – voorstel richting het college gaat.”

In een brief aan de Telegraaf schrijft het college: “wij beseffen ons dat Ruimtelijke Ordening (bestemmingsplannen) en Wabo (vergunningverlening) ingewikkelde materie is. Het is niet voor niets dat wij vakspecialisten in dienst hebben om dit werk te doen. Het is dus uiterst belangrijk dat de stukken goed begrepen worden, voordat hier duiding aan kan worden gegeven. Met bovenstaande selecteert u informatie uit een individueel stuk, zonder dat u het totale proces erbij betrekt. Wij hebben dit ook gezien in de artikelen die u heeft geschreven. Als u dit soort stukjes informatie uit de stukken van het WOB besluit haalt, en daar conclusies aan verbindt, kloppen die conclusies uiteraard niet. De stukken geven in totaliteit wel een goed beeld van hoe een proces van begin tot eind eruitziet: er komt een aanvraag, intern wordt informatie uitgewisseld, gevraagd en verzameld, dit wordt beoordeeld en hier wordt over overlegd, waarna er een weloverwogen – door feiten onderbouwd – voorstel richting het college gaat.”

Klik hier voor de volledige memo aan de raad en hier voor de brief aan de Telegraaf.Memo raad recente berichten datacenters

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button