JeugdSportVideo

Sportworkshops in de Noordkop voor de jeugd (video)

Regio Noordkop – Dez Maarsen, Nasser el Jackson en Galdino Haimé. Het zijn drie grote namen en ze komen speciaal voor de jeugd van 13 tot en met 17 jaar naar de Noordkop. De drie sporters geven maandag 22, woensdag 24 en donderdag 25 februari op diverse locaties in Den Helder, Hollands Kroon en Schagen een gratis BMX-workshop, Panna Knock Out- en een basketbalclinic.

Deze workshops maken deel uit van het totaalaanbod voor jongeren, de Winter Games. Team Sportservice neemt het sportieve onderdeel voor zijn rekening. De activiteiten vallen onder de koepel Winter Games, een initiatief van de Krajicek Foundation, Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland.

In Den Helder, Julianadorp, Schagen en Wieringerwerf zijn dat onder meer drie sportworkshops. De eerste is een BMX-workshop van dé meester op BMX-gebied Dez Maarsen. Hij is regerend en tienvoudig Nederlands Kampioen en onder andere bekend van Holland’s Got Talent. Hij laat de jongeren op een speelse en actieve manier kennismaken met de BMX-fiets. Team Sportservice zorgt voor de fietsen.

Panna Knock Out
De tweede is een Panna Knock Out-workshop van tweevoudig wereldkampioen groundmoves Nasser El Jackson. Manon Verblaauw van Team Sportservice Schagen en Hollands Kroon: “Hij heeft voor ons eerder een workshop verzorgd. Dat was echt een succes. Wat hij kan met een bal is ongelofelijk. En het leuke van Nasser is, dat hij het zo leuk doet met die kinderen. Je ziet ze gewoon genieten.”

En dan de basketbal freestyle-workshop van Galdino Haimé. Na meer dan 18 jaar ervaring en meer dan 1500 shows komt hij naar de Noordkop om zijn technische hoogstandjes met de jeugd te delen. Hij is medeoprichter van de World Freestyle Association en gaat de hele wereld over.

Inschrijven
Alle data en tijden van deze gratis sportactiviteiten staan gebundeld op de inschrijfsite van Team Sportservice: Actief in Noord-Holland. Jongeren kunnen zich inschrijven in hun woonplaats of het dorp in de buurt waar de activiteit is. Ze moeten op eigen gelegenheid naar de locatie komen om het aantal reisbewegingen in te perken. Het is niet de bedoeling dat ouders of verzorgers mee komen.

Inschrijven kan via https://www.noordhollandactief.nl/woonplaats Het hele programma is te vinden op https://viralspot.nl/voorjaarsvakantie/.

Toon meer

Lesley Alma

Lesley Alma is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever radio en televisie. Zij is woonachtig in Den Helder en bereikbaar via lesley@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button