Hollands Kroon

Gemeente en projectontwikkelaar ondertekenen overeenkomst woningbouw in Slootdorp

Slootdorp – De bouw van 23 woningen en een zorggebouw op de voormalige plaats van basisschool de Meertuin aan de Langeweg in Slootdorp komt steeds dichterbij. Op 22 februari hebben de gemeente en de kopers van de grond handtekeningen gezet onder de contracten. Het huidige schoolgebouw kan nu gesloopt worden.

De school maakt plaats voor een plan met verschillende woningen. Ontwikkelaar Ferno B.V., van Ferdy Brouwers en Arno van der Oord, gaat daarmee aan de slag. Om de woningen geschikt te maken voor jongeren en ouderen, komen er rijtjes-, twee onder één kap en vrijstaande woningen. Ook komt er een gebouw met ruimte voor zorg. Hier kan onder andere fysiotherapeut Fokko Plas aan de slag.

Wethouder Versteeg heeft met plezier zijn handtekening gezet: “De woningmarkt is op dit moment erg krap. Er zijn woningen voor nodig voor mensen die starten, maar ook voor ouderen. Die komen er op deze manier”, geeft de wethouder aan. “Zo blijft Slootdorp een fijne plek om te wonen. En een ruimte waar de fysiotherapeut zijn werk kan doen, draagt bij aan de leefbaarheid. Het is belangrijk dat we ook in de kleinere kernen in Hollands Kroon woningen bouwen. Dit is daar een heel mooi voorbeeld van.”

Veranderen bestemming
Omdat de contracten getekend zijn mag het oude schoolgebouw nu gesloopt worden. In het bestemmingsplan staat nu nog niet dat er op deze plek gewoond mag worden. De ontwikkelaar vraagt daarom een aanpassing in het bestemmingsplan aan. Deze aanpassing is ondertussen opgestart. Zodra dat goedgekeurd is kunnen de voorbereidingen voor de bouw beginnen. Waarschijnlijk is dat in 2024. In de komende weken gaat een sloopbedrijf het schoolgebouw slopen. Dat gebeurt in de winter omdat er dan geen vogels of vleermuizen broeden in nesten in het oude gebouw.

Ferno B.V. zorgt volgens de gemeente op tijd dat de mensen in de buurt weten wat er gaat gebeuren: “Doordat een van de ontwikkelaars uit Slootdorp komt, kennen zij de omgeving. De woningen zijn voor veel Slootdorpers interessant.” Zij kunnen hun interesse in de woningen nu al aangeven door een mail te sturen naar info@ferno.nl. Hierin graag naam en telefoonnummer vermelden. Zodra er meer bekend is over de bouw van de woningen wordt er contact opgenomen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button