Hollands KroonUitgaan

Inschrijving voor Bloemendagen vanaf 4 maart

Advertentie:

Anna Paulowna – De inschrijving voor de Bloemendagen Anna Paulowna is vanaf zaterdag 4 maart geopend. Tijdens de Bloemendagen zijn in de hele polder mozaïeken, bewegende werkstukken, versierde straten en bruggen te bewonderen. Ook worden er volop activiteiten georganiseerd en staan de bollenvelden volop in bloei. De 68e editie van de Bloemendagen vindt plaats van zaterdag 22 april tot en met woensdag 26 april.

De mozaïeken zijn schilderijen gemaakt op tempex. Hierop worden hyacintennagels geprikt met spelden. Op elke vierkante meter gaan wel 10.000 bloemetjes. Zowel jong als oud maken de mozaïeken. Het zijn echte kunstwerken, die tijdens de Bloemendagen in de tuinen van de makers opgesteld staan. Naast de mooie versierde straten en kunstwerken in de tuinen, worden er rondom de Bloemendagen ook vele activiteiten georganiseerd zoals tentoonstellingen, rommelmarkten, closet-sale, workshops en andere gezellige activiteiten.

Geïnteresseerden die bijvoorbeeld met buren, vrienden en/of familie aan de slag willen om een mozaïek te maken, de straat of brug te versieren kunnen zich vanaf 4 maart 2023 inschrijven via de website van Bloemendagen. Ook de inschrijving voor de organisatie van nevenactiviteiten is dan geopend. Onder de eerste tien aanmeldingen wordt op traditionele wijze een Bloemendagentaart verloot.

Categorieën
Vanaf zaterdag 22 april 09:00 uur rijden er jurywagens met juryleden de hele polder door om de in diverse categorieën onderverdeelde mozaïeken te beoordelen. De categorieën zijn: volwassenenmozaïeken, de toekomst (jongeren tussen de 13 en 20 jaar), jeugdmozaïeken (kinderen tot 13 jaar), werkstukken, brugversieringen, straatversieringen, Eigen Huis & Tuin / objecten, Bedrijven in Kleur, muziekprijs en de fantasieprijs. Op zaterdagavond zal de prijsuitreiking plaatsvinden. De winnaar mag zich Nederlands Kampioen noemen. Deze dag is de afsluiting van een gezellige week prikken en de start van vijf dagen fleurigheid in de Polder en omgeving.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button